Quality Magazin

Nyomtatás

Kisebb betűméret Nagyobb betűméret

Végre egy szolgáltató, aki felkészíti az ajánlattevők munkatársait a sikeres közbeszerzési ajánlatté

Számos olyan szolgáltató cég található a magyar közbeszerzési piacon, amelyek személyes közreműködésükkel segítik az ajánlattevőket a közbeszerzési eljárások során, azonban mindeddig hiányzott az a szakértő, aki a vállalkozások saját humán erőforrásait készíti fel a sikeres közbeszerzések lefolytatására és szükség esetén biztos támaszt nyújt a kollégák számára.


A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a vállalkozások elsősorban saját erőforrásokkal oldják meg a közbeszerzési tevékenységüket és saját kollégáikkal készítik el az ajánlatokat és vesznek részt az eljárásokban, még ha azok a kollégák nem is rendelkeznek minden közbeszerzési helyzetre alkalmazható tapasztalattal, hiszen az ehhez szükséges szaktudás megszerzése és folyamatos szinten tartása komoly erőfeszítéseket igényel és igen időigényes folyamat. Ezeknek a vállalkozásoknak eddig egyetlen szolgáltató sem nyújtott segítséget, a KözbeszGuru Kft. azonban változtatott ezen és segítséget nyújt azon ügyfeleinek, akik nem igénylik, hogy folyamatosan „fogják a kezüket”, de nyitottak arra, hogy szakmai tudásukat megosztva velük fokozzák a közbeszerzésekben való részvételük hatékonyságát.  

 

Több alkalommal is nagy sikerrel tartottak ügyfeleik alkalmazottai számára olyan személyre szabott tréningeket és előadásokat, mely kifejezetten az ajánlattevők életére és problémáira koncentrálva közelíti meg a közbeszerzés témakörét. Tapasztalatuk szerint a jelenlegi közbeszerzési képzéseknek (pl. OKJ-s tanfolyamoknak) és közbeszerzési konferenciáknak a legnagyobb hiányossága, hogy nem helyeznek megfelelő hangsúlyt az ajánlattevői oldal problémáinak megoldására és sok esetben túlságosan is elméleti és részletekben elvesző előadásokat hallhatunk. Az ajánlattevő ügyfeleiknek szánt képzések előnye, hogy valós ajánlattevői kérdésekkel foglalkoznak, közérthető nyelvezettel, gyakorlatorientáltak, valamint megbízóik egyedi igényeihez is igazodnak. Ügyfeleikkel közösen alakítják ki a számukra legmegfelelőbb tematikát és tudásanyagot, megválaszolják az ügyfelek konkrét kérdéseit, állást foglalnak a kétséges esetekkel kapcsolatosan és javaslatot fogalmaznak meg ügyfeleik felé.  

 

A tréningekről bővebb információ a www.kozbeszguru.hu oldalon érhető el.