Quality Magazin

Nyomtatás

Kisebb betűméret Nagyobb betűméret

Új iparterület fejlesztés a KKV szektor részére

Uniós támogatásból a KKV szektort kiszolgáló iparterület fejlesztés valósult meg Hevesen.


A 2013. június 1-én kezdődött projekt keretében a projektgazda – ClusterHome Kft. – üzemcsarnokot és iparterületet hozott létre Heves városában. A megvalósuló beruházás tulajdonosa vállalta a létesítmény üzemeltetését, funkcióinak, tevékenységeinek fenntartását, a gazdasági kapcsolatok élénkülését elősegítő tevékenységek folytatását.  

 

Az iparterület létrehozásának célja volt, hogy korszerű technikával felszerelt épületben, kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal ideális feltételeket teremtsen a helyi és térségi kis és közép vállalkozások számára, biztosítva számukra a szükséges infrastrukturális és szakmai szolgáltatások hozzáférését.  

A fejlesztés keretében egy 3297,95 m2 hasznos alapterületű épület jött létre az iparterületen. A létesítmény tartalmaz egy 2043,07 m2 alapterületű üzemcsarnokot, egy 1024,8 m2 alapterületű fedett-nyitott színt és egy 230,08 m2 alapterületű irodaépületet. Az épület mellett 20 férőhelyes parkoló készült. Kialakításra került a kapcsolódó alapinfrastruktúra (utak, járdák, közműhálózat [víz, csatorna, csapadék víz, áram, gáz, telekommunikáció], térvilágítás, kerítés, térburkolat). A fennmaradó beépítetlen területen összefüggő zöldfelület jött létre. A fejlesztés során a megújuló energiaforrások hasznosítása kiemelt szerepet kapott: Napelemes rendszer, napkollektor és pellettüzelésű kazán is kiépítésre került.  

 

A projektgazda elkötelezett az Európai Unió horizontális elvei iránt, ezért jelen projekt megvalósítása során is törekedett arra, hogy az hozzájáruljon az esélyegyenlőség és fenntartható fejlődés biztosításához. Ennek érdekében a vállalkozás vállalja, hogy újrahasznosított papírt használt az irodai és nyomdai munkák során, a projekt kiterjedt a környezeti, természeti, fenntarthatósági ismeretek bővítésére, esélyegyenlőségi tervet készített, valamint a hasonló munkakörben dolgozó munkatársak azonos bérezésben részesültek.  

 

Szolgáltatások: Iroda szolgáltatás, Üzemcsarnok, Műhely, raktár szolgáltatás, Tárgyaló, oktató terem szolgáltatás, Parkoló szolgáltatás, Fedett-Nyitott szín szolgáltatás, Fénymásolás, iratkötés, Telefon, Fax, Internet, Épület karbantartás, Portaszolgálat, őrzés, vagyonvédelem / recepció, Takarítás (közös helyiség), Takarítás (saját helyiség), Üzletviteli tanácsadás, Jogi tanácsadás, Iparjogvédelmi tanácsadás, Vámügyintézés, Pályázatkezelés, Partnerkeresés, Minőségbiztosítás.  

 

Az iparterület célcsoportját a helyi, KKV-k adják, amelyek termelési tevékenységük folytatásához korszerű irodát, üzemcsarnokot, nyílt színen való helybérlést vagy ezek kombinációját kívánják igénybe venni.  

A tevékenységük jellegét tekintve az alábbi KKV-k preferáltak: Környezetbarát technológiák fejlesztői, gyártói / Újrahasznosítással foglalkozó fejlesztő, gyártó vállalkozások / Megújuló energiaipari feldolgozó vállalkozások: Megújuló energiaipari K + F vállalkozások: Megújuló energiaforrás hasznosításához kapcsolódó fejlesztő, kivitelező, üzemeltető vállalkozások.  

Méretüket tekintve a vállalkozások lehetnek: mikrovállalkozások / kisvállalkozások / középvállalkozások.