Quality Magazin

Nyomtatás

Kisebb betűméret Nagyobb betűméret

Új Egészségügyi Inkubátorház

Uniós támogatásból Egészségügyi Inkubátorház fejlesztés valósult meg a XII. kerületben.


Az inkubátorház kialakításának célja vonzó vállalkozói környezetet megteremtése az egészségügyi mikro és kisvállalkozások számára, ahol a korábbinál versenyképesebben tudják folytatni tevékenységüket.  

 

A szolgáltatások magukban foglalják az ingatlan teljes körű üzemeltetésén túl (melynek része a terület folyamatos karbantartása, gondozása) a 24 órás biztonsági szolgálatot, modern kommunikációs megoldások, ill. a parkolóhelyek rendelkezésre állását is.  

 

Szakmai fenntarthatóság: Az inkubátorház szakmai fenntarthatóságát a projektben résztvevő személyek szakirányú végzettsége és szakmai tapasztalata biztosítja. Az inkubátorházban tevékenységet folytató KKV-k kiválasztásánál is fontos szempont lesz a KKV vezetőjének tapasztalata, a működő képes vállalkozás vitelének képessége.  

 

Környezeti fenntarthatóság: A inkubátorház tervezésénél szem előtt tartottuk a környezetvédelmi szempontból releváns jogszabályokat, amelyeket a projekt megvalósítása során figyelembe veszünk. Az alvállalkozók, szállítók kiválasztása során figyelembe vesszük azok környezeti tudatosságát.  

 

Pénzügyi / Gazdasági fenntarthatóság: A inkubátorház pénzügyi / gazdasági fenntarthatóságát a projektgazda körültekintő pénzügyi tervezése, a tevékenységek reális ütemezése, a saját forrás biztosítása jelentik a projektben. Mindezeket szakirányú végzettséggel és tapasztalattal rendelkező pénzügyi munkatárs tervezte meg a vállalkozás vezetőjével együttműködve.  

 

Szolgáltatások: Iroda szolgáltatás, Műhely, raktár szolgáltatás, Tárgyaló, oktató terem szolgáltatás, Parkoló szolgáltatás, Oktató terem szolgáltatás, Fénymásolás, iratkötés, Telefon, Fax, Internet, Terület karbantartás, Portaszolgálat, őrzés, vagyonvédelem / recepció, Takarítás (közös helyiség), Takarítás (saját helyiség), Üzletviteli tanácsadás, Jogi tanácsadás, Iparjogvédelmi tanácsadás, Vámügyintézés, Pályázatkezelés, Partnerkeresés, Orvosi szolgáltatás.  

 

Mind az inkubátorházban létesített megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiák, mind az inkubátorházba betelepített vállalkozások célcsoportja (egészségügyi mikro és kis vállalkozások) által képviselve vannak egyrészt az Új Széchenyi Terv kiemelt iparágai közül az Energiatermelés, Környezetipar és az Egészségipar, másrészt a Közép-Magyarországi Operatív Program kiemelt iparágai közül az energiatakarékosság és a megújuló, alternatív energiaforrások technológiái, valamint az orvostechnikai ipar.  

 

Az egészségügyi szolgáltatók számára az egészségügyi inkubátorházba való beköltözés azért vonzó alternatíva, mert egy olyan szolgáltató központban működhetnek, ahol több szakterület működik egymás mellett, ezáltal a betegforgalom a szinergia hatás következtében növekszik. A páciensek oldaláról nézve, a komplex szolgáltatás igénybevételének lehetősége miatt vonzó az egészségügyi inkubátorház.