Quality Magazin

Nyomtatás

Kisebb betűméret Nagyobb betűméret

Rövidre vágva

Senki sem tagadhatja a tényt, hogy a rövid haj sohasem megy ki a divatból, és valljuk be nagyon ösztönzőleg hat, hogy milliónyi változata van, ami lehetővé teszi, hogy mindig megújuljunk. Csak úgy a kíváncsiság kedvéért felteszem a kérdést: mikor jelent meg a rövid haj először a női divatban?


Azok akik egy kicsit is érdeklődnek a történelem iránt, bizonyára emlékeznek az ókori Egyiptom rajzaira. Az egyiptomi hőség szinte kötelezővé tette a rövid haj viseletét, és valljuk be, Kleopátrának kimondottan jól állt. Sok divatőrült mit nem adna azért, ha neki is legalább olyan jól állna.  

 

Ez persze nem jelenti azt, hogy a rövid hajat mindig kedvelték. Bizonyos korszakokban kimondottan rizikós volt a rövid haj viselete, így például a cári Oroszországban és Japánban is. Mindezek ellenére a rövid haj berobbant a divatba, gondoljunk csak Gabrielle Chanelre, aki már a XX. század elején rövidre vágatta haját, és ezzel legalizálta úgymond a rövid haj viseletét.  

 

<img src='kepek/hirkepek/_84.jpg'>  

 

1908-ban a híres divatguru Poirot rövid hajú modelleket vitt a kifutóra, aminek következtében nők tömege vált meg hosszú hajától, és lépett be a trendi ugyanakkor szexi nők sorába.  

1981-ben az angol Vidal Sassun egy új, az úgynevezett „kare” fazont mutatta be Párizsban, ami négyzetes formában keretezi az arcot, és a mai napig nagy népszerűséget élvez.  

 

Természetesen a rövid haj nem csak divatos, de nagyon jól lehet egyeztetni az arcformával. Könnyű dolga van azoknak, akiknek fejformája ovális, hiszen nekik minden hajforma jól áll. Viszont a kerekded arcúaknak az áll jól, ha arc sziluettjét kicsit megnyújtjuk. Kerek arcúak vigyázzatok! Tilos az extra rövid haj, ami optikailag nemhogy segít, de még rosszabb hatást ér el.  

 

<img src='kepek/hirkepek/_85.jpg'>  

 

Ez persze nem jelenti azt, hogy akinek hosszú haja van, azonnal menjen fodrászhoz, és szabaduljon meg hosszú fürtjeitől. Fontos, hogy a személyiségünkhöz legközelebb álló hajviseletet találjuk meg, ami minden alkalommal jó közérzetet és magabiztosságot nyújt viselőjének. Ha valakinek gondot okoz, hogy rátaláljon a számára tökéletes hajra, számítógépes programok segíthetnek a probléma megoldásában.  

 

<img src='kepek/hirkepek/_87.jpg'>  

 

Biztosan állítom, hogy a rövid haj örökre divatos és stílusos marad. Letisztult forma, csillogó haj és felszabadultság a recept a minden napi jó közérzetünk eléréséhez.