Quality Magazin

Nyomtatás

Kisebb betűméret Nagyobb betűméret

Örömlánynak álcázva

Bizonyára sokan elgondolkodtunk már azon, hogy a számtalan próbálkozás ellenére, vajon miért nem sikerült az évezredek során teljesen felszámolni a prostitúciót. A magyarázat erre igen egyszerű: a rosszlányok léte azért örök, mert kortól és helytől függetlenül folyamatos igény mutatkozik szolgáltatásaikra.


Az emberiség képzeletbeli történelemkönyvét lapozgatva, már az ókori államoktól kezdődően, minden kultúrában találkozhattunk a „legősibb mesterség” iparának űzőivel.  

 

<img src='kepek/hirkepek/_1707.jpg'>  

 

És hogy miért van egyre több lány az utcákon vagy luxus szolgáltatóknál? És vajon minek köszönhető ez? – vetődik fel bennünk a kérdés. Helyesen válaszolni pedig nem egyszerű, hisz társadalmi normáink által elítélt cselekedetről van szó. És a legtöbb kuncsaft, akit meg lehetne kérdezni ezzel kapcsolatosan, az örömlánynál tett látogatás tényét is kapásból letagadná, nemhogy annak pszichológiai okát taglalná.  

 

<img src='kepek/hirkepek/_1708.jpg'>  

 

Egy doktori dolgozatát író 25 éves budapesti szociológus lány nemrég úgy döntött, hogy megpróbálja lerántani a leplet e titokzatos témáról és érdekes kutatásba kezdett: 2-3 hónap erejéig egy örömlány szerepébe bújva kívánja kideríteni, hogy kuncsaftjai miért keresik fel őt, azaz miért veszik igénybe az emberek a prostik szolgáltatásait.  

 

Miután a névtelenségbe burkolózó kutatónő úgy döntött, hogy diplomamunkájában feldolgozott témájához, ily módon, tapasztalati úton fogja megszerezni a szükséges adatokat, egy blogot is létesített Répamese, avagy egy majdnem kurva naplója címmel. Az önmagát Barbinak keresztelő lány itt leírja, hogy vendégeinek előre semmit sem árul el arról, hogy ki ő, vagy mit csinál valójában. Rendszerint, csak a menet után közli velük, hogy pénzt nem kér a nyújtott szolgáltatásokért cserébe, viszont egy kérdőívet minden kuncsaftjával kitöltet. A látogatóiról, a szexuális kalandjaiól, és az eddig született eredményekről a kutatónő minden nap bejegyzéseket készít, amelyekből megtudhatjuk, hogy élvezi a kísérletet és a vendégekkel való szexet. Álprostituáltként férfiakkal és nőkkel egyaránt rendszeresen lefekszik, s egy bizonyos határon belül minden kérésnek eleget tesz. „Új pályafutása” kezdete óta volt már több fiatal sráccal is egyszerre, csinálta az ismerős boltos csajjal, bevállalt egy párt is, és nemrég azt is kipróbálta, hogy milyen egy ötvenhez közeli férfival együtt lenni. Az említett esetekről az érdeklődők egyébként a blogon pikáns részletekkel teli leírásokat is olvashatnak.  

 

 

Barbi saját bevallása szerint azt reméli, hogy az emberek, így közvetlenül, a vele való aktus után őszintébben nyilatkoznak, és életszerűbb, a valósághoz sokkal inkább közelítő kutatási eredmények fognak születni, mint eddig valaha ebben a témában. Az részeredmények egyébként tényleg ett igazolják, hisz a kuncsaftok nagyon változatos válaszokat adnak arra a kérdésre, hogy miért is kerestek fel egy prostituáltat. Volt olyan, aki az időhiányt nevezte meg elsődleges okként, mások a párkapcsolatukban be nem teljesített vágyakra hivatkoztak. Akadt olyan is, aki azt mondta, hogy egyszerűbb egy örömlányt felkeresni, s az udvarlás meg amúgy is többe kerülne. Kiderült, hogy egyesek azért mentek el, mert menőnek érzik az ilyesmit, többen pedig azért keresték fel Barbit, mert a társadalmi normák által elítélt szexuális igényeiket, vagy biszexuális hajlamaikat kívánták kielégíttetni.  

 

 

Arról, hogy e kísérlet, s a kutatónő mennyire ítélhető, vagy fogadható el erkölcsileg, megoszlanak a vélemények. A végeredmények viszont mindenképpen érdekesek és tanúságosak lehetnek - hisz ha megértünk valamit, akkor azt könnyebb tudomásul venni, vagy éppen megakadályozni. Kíváncsian várjuk a végkifejletet!