Quality Magazin

Nyomtatás

Kisebb betűméret Nagyobb betűméret

Közbeszerzések szerepe a 2014-2020 pályázati időszakban

Megkezdődött a 2014-2020 pályázati időszak felhívásainak a megjelenése, a sikeres szerepléshez azonban figyelni kell a közbeszerzési szabályokra.


Megkezdődött a 2014-2020 pályázati időszak felhívásainak a megjelenése, a sikeres szerepléshez azonban figyelni kell a közbeszerzési szabályokra.  

 

A magyar vállalkozások döntő része hosszú ideje várta már, hogy elinduljon a 2014-2020 pályázati időszak felhívásainak megjelenése. Az első pályázati kiírás - amely a külpiaci megjelenést segíti elő - már megjelent, és ezt követően folyamatosan nyitják meg az újabb forrásokat.  

 

Az európai uniós támogatással megvalósított projektek esetében általában a pályázatírás és a támogatás elnyerésének sikerét követően találják szembe magukat a támogatottak azzal, hogy a közbeszerzési eljárások igen sok buktatót rejtenek, és időben igencsak elhúzódhatnak. Ezekben az esetekben már jellemzően túl későn észlelték a problémát és nehezen kivitelezhető az előírásoknak történő megfelelés szerinti lebonyolítás. A szabályok megsértése szabálytalansági eljárást is vonhat maga után, aminek a következménye akár a támogatás visszavonása is lehet. Ezért kiemelkedően fontos, hogy már a pályázat benyújtása előtt a beszerzések közbeszerzési szempontból megtervezésre kerüljenek, és reális ütemterv kerüljön kidolgozásra, ami jó eséllyel végrehajtható is egyben. Ezzel biztosítottá válik a projekt sikeres megvalósítása és a támogatás lehívása.  

 

A Közbeszguru Kft. számtalan ilyen projektet tervezett már meg sikerrel és ismerik az ilyenkor leggyakrabban elkövetett hibákat is. Olyan tapasztalatokkal és referenciákkal rendelkeznek, amelyek biztosítják a közbeszerzési előírások szerinti hibátlan lebonyolítást, így elkerülhetővé válik a projekt megvalósításának veszélybe kerülése. EU-s projektek közbeszerzési vonatkozásaival kapcsolatosan állnak ügyfeleik rendelkezésére.  

 

Bővebb információ a www.kozbeszguru.hu oldalon érhető el.  

 

Budapest, 2015. június 01.  

 

További információk: Czakó Ilona, +36-1/794-1734